Čas pre seba

Pi, 12.máj 2017 8:54

Poznáte to.

Práca, deti, domácnosť. A tak stále dookola. Celé týždne, mesiace.

Po niekoľkých mesiacoch tohto šialeného kolotoča som si aj ja konečne našla čas na seba. Potrebovala som ho ako soľ. A nebola by som to ja, keby som tento voľný čas (ach, ako dlho som toto slovo nepočula!) nevyužila na nejakú ručnú prácu.

 

Treba dokončiť rozošitú sukňu z minulého leta, prezrieť objednané látky, čakajúce na svoju príležitosť, vymyslieť z nich niečo pekné a ak šťastie dá, možno aj ušiť.

Po materskej sa moja garderóba skladá z pohodlných tričiek, roztrhaných riflí a tenisiek a niekoľkých minimalistických, dobre kombinovateľných kúskov. Práca tlmočníčky a prekladateľky však vyžaduje o niečo - povedzme - slušnejšie oblečenie. Kedy, ak nie teraz! Zo zásuvky vyberám biely matný satén, ktorý tam leží už pekných pár rokov, keď som z neho kedysi šila blúzku. Jasné, to sa hodí. Decentné multifunkčné tieločko pod sako, ku sukni nebude zlé, viem si ho predstaviť aj k rifliam a teniskám. Treba ho trošku oživiť, farbách, napríklad biela čipka na sivom tielku/tričku by vyzerala geniálne. Už len dokončiť tú ružovú sukňu a jeden slušný outfit bude hotový.

tielko s cipkou detail 1

tielko s cipkou 1

Ahoj, volám sa Júlia

som milovníčka módy a dizajnu, zároveň vyznávam minimalizmus ako životný štýl.

Mám rada tradičné remeslá. Mám rada, keď veci voňajú prácou ľudských rúk a vyžarujú auru zabudnutých starých čias. Rada sa dotýkam prírodných materiálov, tvorím z nich a obklopujem sa nimi.

Vymyslela som si obchodík, v ktorom kúsok svojho sveta ponúkam aj vám.