NORA, príbeh šiat

Ut, 16.október 2018 16:01

Príbeh vzniku týchto šiat je tak trochu kuriózny. Občas sa stáva, že najlepšie veci vznikajú náhodou. V tomto prípade to nebolo náhodou, ale na poslednú chvíľu.

Keď som v roku 2015 zakladala túto značku, chcela som vytvoriť kolekciu oblečenia pre deti aj pre ich mamy. K dospeláckym veciam mi však ešte chýbali šaty, ktoré by boli jednoduché strihom, pohodlné pri nosení a ľahko kombinovateľné. Ale ako to už býva, keď je málo času, tvorivá múza neprichádza. Pre inšpiráciu som prelistovala desiatky časopisov, prelúskala Pinterest aj obľúbené blogy. Ku koncu dňa som sa cítila vyčerpaná, bez nápadov a motivácie.

NORA biele okno komprim

Kreativite vždy pomáha, keď si človek ľahne a nachvíľu vypne. Nájsť takú chvíľku pri dvoch deťoch nie je ľahké, múza sa preto pomaly vracia vtedy, keď už ostatní doma spia. V kľude a tichu začnú prichádzať tie správne myšlienky. Mne sa zjavili vo sne. Šaty ako živé, so všetkými detailami a technickým popisom. Ráno skáčem z postele, chmatnem po papieri a začínam kresliť. Potom rysovať strih. Nakoniec ušijem skúšobný model pre seba, ako to robievam pri každom novom kúsku. Radosť a napätie z výsledku by sa dali krájať. Táto fáza ma na tvorbe baví najviac. Fáza, keď sa ukáže, či sa vaše nápady dajú zrealizovať a či aj v skutočnosti budú vyzerať tak ako vo vašej hlave. Oblečiem si ich a... Sú perfektné!

mama a dcera cierne saty

Dokonale sedia, ľahučké ako pierko a pohodlné na každodenné nosenie. Rýchlo som si ich obľúbila. Ten skúšobný model nosím dodnes. Po troch rokoch je to vlastne najviac nosený kus oblečenia v mojom šatníku. Medzitým som už na strihu čo-to vylepšila, môj prototyp nie je taký vyšperkovaný ako tie, ktoré dnes vychádzajú z mojej dielne, ale je môj. Môj milovaný.

Heavenly damske lanove saty cierne

Šaty mali úspech. Stali sa najpredávanejším kúskom v e-shope a dodnes si držia prvenstvo. Vystrihla a ušila som ich už toľko, že by som to dnes dokázala so zaviazanými očami.

Dala som im meno NORA. Pre ich severskú jednoduchosť a rafinovanosť. 

Dúfam, že si ich zamilujete aj vy!

 

Júlia

 

Ahoj, volám sa Júlia

som milovníčka módy a dizajnu, zároveň vyznávam minimalizmus ako životný štýl.

Mám rada tradičné remeslá. Mám rada, keď veci voňajú prácou ľudských rúk a vyžarujú auru zabudnutých starých čias. Rada sa dotýkam prírodných materiálov, tvorím z nich a obklopujem sa nimi.

Vymyslela som si obchodík, v ktorom kúsok svojho sveta ponúkam aj vám.