Trocha gýča neuškodí

Po, 2.január 2017 13:38

Medzi sviatkami som si konečne našla čas pre seba a svoje zábavky.

Doštrikovala som si rozrobenú čiapku z rok starej vlny, upratala si na stole, ušila dlho sľubované oblečenie pre bábiku.

Keď vám dieťa neprestajne píli uši požiadavkami na nové šaty, ktoré majú byť také a také a hlavne trblietavé, netreba túto výzvu ignorovať.

Po dobrom obede a v upratanom byte (čo sa u nás stáva naozaj veľmi zriedka) som dostala chuť na trocha gýča. Celý rok sa snažím krotiť svoje vášne pri tvorbe minimalistických detských kolekcií, dnes neuškodí pustiť fantáziu na špacír. Už dávno som nevytvorila niečo cukríkovo gýčové. Ó, ako mi to len chýbalo! Stačí zopár zvyškov látok a zábava sa môže začať.

jednorozec

Ako hlavný motív mi hneď zišiel na um jednorožec. Áno, ten sa bude perfektne hodiť! Vyrobila som ho ako hračku a potom prišila na predný diel, aby pekne vytŕčal. Farebné bavlnky a strieborný jagavý roh mu celkom pristanú.

A teraz trblietky. Veľa trblietok. To trblietanie musí spôsobovať bolesť očí a hlavy! Ružové flitre to istia.

A je to! Už len pozošívať a radosť je kompletná. A nie len na mojej strane. Keď tie šaty ráno zbadala visieť na svojej skrini, radosť by sa dala krájať. A to je predsa hlavné. Tak si teda v živote doprajme trocha gýča!

jednor saty

saty idka

Ahoj, volám sa Júlia

som milovníčka módy a dizajnu, zároveň vyznávam minimalizmus ako životný štýl.

Mám rada tradičné remeslá. Mám rada, keď veci voňajú prácou ľudských rúk a vyžarujú auru zabudnutých starých čias. Rada sa dotýkam prírodných materiálov, tvorím z nich a obklopujem sa nimi.

Vymyslela som si obchodík, v ktorom kúsok svojho sveta ponúkam aj vám.