Zima u nás

Po, 9.január 2017 20:20

V Heavenly dozrela nová kolekcia. Je plná mäkkého ľanu, teplej ovčej kožušinky a klasických strihov.

Dievčatá sa budú cítiť ako princezné vo vyšívaných ľanových šatočkách. Určite si vyberú svoju obľúbenú farbu: výraznú tyrkysovú alebo jemnú marhuľovú. Tentokrát som sa nechala inšpirovať nomádskym lookom a stavila na farebnosť a zdobnosť. Vtáčiky sú samozrejme vyšívané ručne, bohatosť slovenských ľudových ornamentov opäť nesklamala. Oživila som motív z krojových záster z Čičmian, miestnymi nazývaných záponky. V sychravom počasí stačí pod ne obliecť tielko, doplniť jednofarebnými legínkami alebo pančuškami a vyššími čižmami. 

šaty tyrkysové v 1

Ľan vládne aj u chlapcov. Pre nich tu máme košeľu so stojačikom, ktorá výborne vyzerá skombinovaná s jeansami, ale nepohrdne ani klasickými nohavicami. Tento kúsok je základom chlapčenského šatníka po celý rok. Ľan je dobrým spoločníkom nielen v teplých, ale aj chladných dňoch. Udržiava telesné teplo a je zároveň priedušný, takže deti sa pod vrstvami oblečenia zbytočne nepotia. Je veľmi vhodný ako spodná vrstva pod sveter alebo mikinu, rovnako ako je to pri funkčnom oblečení.

košeľa mustard dlhý rukáv

Huňaté vestičky nikdy nevyjdú z módy. Táto obojstranná vesta z čistej merino vlny je určená tak pre dievčatá, ako aj pre chlapcov. Je naozaj krásnym a štýlovým doplnkom k našim ľanovým šatám a košeliam. Ak si na ňu deti oblečú kabátik alebo bundu, zima im určite nebude. Keď už dieťatko z vesty vyrastie, môže ju posunúť svojmu mladšiemu súrodencovi a ani po niekoľkých rokoch nebude opozeraná a staromódna.

košeľa modrá vesta detail 

Univerzálna je aj sivá obojstranná bomberka, ktorú som vymyslela tak, aby sa dala bez problémov prezliekať na jednu alebo druhú stranu podľa nálady. Sivú stranu tvorí bavlnený satén s krásnym matným leskom, ktorý som ozvláštnila pečiatkami trojuholníčkov. Biela strana zasa pozostáva z mäkkučného "barančeka" zo 100% nebielenej biobavlny.

bombera listy

V budúcnosti by som rada rozširovala sortiment o viac takýchto univerzálnych kúskov, vhodných nielen pre chlapcov, ale aj pre dievčatá. Princíp pomalej módy nie je založený na rýchlom striedaní trendov. Kolekciu netvorím preto, aby som ju rýchlo predala a v zápätí sa púšťala do vymýšľania novej. Všetko potrebuje svoj čas. Uvarím si dobrý čierny čaj, sedím nad skicami vecičiek a snažím sa ich vytvoriť tak, aby boli pre deti čo najpohodlnejšie, najpraktickejšie, aby si ich moji malí zákazníci a ich súrodenci mohli navzájom vymieňať, dediť ich po sebe a mať z nich radosť. Veci čo sa páčia, neustále dopĺňam, tie menej populárne po vypredaní nahradím novými. Materiály sú trvácne, šetrné k prírode a príjemné na nosenie. Týmto smerom chcem viesť svoj koncept ďalej a neustále ho rozvíjať.

kolekcia aw16

Ahoj, volám sa Júlia

som milovníčka módy a dizajnu, zároveň vyznávam minimalizmus ako životný štýl.

Mám rada tradičné remeslá. Mám rada, keď veci voňajú prácou ľudských rúk a vyžarujú auru zabudnutých starých čias. Rada sa dotýkam prírodných materiálov, tvorím z nich a obklopujem sa nimi.

Vymyslela som si obchodík, v ktorom kúsok svojho sveta ponúkam aj vám.